Регистрация

Пача от риба - желиран рибен ордьовър

Пача от риба - желиран рибен ордьовър
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1308

Желиран рибен пай или рибена пача.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г рибни отпадъци (опашка, хриле, перки и най-важното - глави)
  • 500 г чисто рибно месо
  • 1 литър вода
  • 1 с.л. сол
  • 1 морков
  • 1/2 глава или 1-2 стръка целина
  • 4-5 зърна черен пипер
  • 1-2 дафинови листа
  • 15 г желатин
  • лимон и копър за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Рибното месо сварете.

2. Рибните отпадъци почистете добре от кръв и слуз, сложете в тенджера, залейте с водата и добавете наязаните на едро морков и целина. Сложете още солта, пипера и дафинов лист и залейте с водата. Включете котлона на умерена температура и оставете да се вари един час.

3. През това време накиснете желатина в студена вода, за да набъбне. 100 мл са напълно достатъчни. Готовия бульон прецедете, върнете обратно в тенджерата и добавете в него желатина. Кипнете.

4. Свареното рибно месо накъсайте на парчета и разпределете в намокрена тавичка. Отгоре залейте с бульона.

5. Приберете в хладилник, за да се стегне. След това поставете тавичката в по-голяма, напълнена с топла вода. Така желето ще се разхлаби от стените.

6. Внимателно обърнете в блюдо. Нарежете на триъгълни парчета и поднесете с украса от резен лимон и стръкче копър.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта