Регистрация

Българска пача със свински крачета и телешко

Българска пача със свински крачета и телешко
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1191

Народна пача от свинско и телешко с чесън и лют пипер без добавка на желатин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински крачета
  • 1 кг телешко месо
  • 2 л вода
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 2 дафинови листа
  • 20 зърна черен пипер или пипер меланж на зърна
  • 1 и 1/2 с.л. сол
  • 5 скилидки чесън
  • черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте телешкото месо и крачетата и без да ги режете (ако има възможност) или пък нарязани на едро ги сместете плътно в тенджера. Залейте с водата и кипнете. Оставете да ври 3 минути на умерен огън.

2. Отпенете внимателно. Добавете цяла обелена глава лук, цял обелен морков, дафиновите листа, пипера на зърна, намалете огъня на слаб, сложете капак и оставете да къкри 4 часа.

3. Прибавете солта и разбъркайте нежно. Захлупете и оставете още 1 час на същата температура.

4. Извадете месата в отделен съд и махнете бульона от котлона. Когато вече не пари, нарежете или накъсайте месцата на ситно, а бульона прецедете.

5. Прехвърлете мръвките в тава. В йенска е идеално. Намачкайте отгоре чесъна, поръсете с черен и лют пипер на вкус и залейте с бульона. Разбъркайте хубаво.

6. Приберете в хладилник за 8 часа. Ако искате да извадите цялото съдържание на тавата, топнете я в леген с гореща вода за 40 секунди и след това обърнете в плато или върху дъска. Дръжте постоянно в хладилник, защото на стайна температура рискувате да се втчени.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 14 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта