Българска пача със свински крачета и телешко
Народна пача от свинско и телешко с чесън и лют пипер без добавка на желатин.
Необходими продукти:
- 1 кг свински крачета
- 1 кг телешко месо
- 2 л вода
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2 дафинови листа
- 20 зърна черен пипер или пипер меланж на зърна
- 1 и 1/2 с.л. сол
- 5 скилидки чесън
- черен пипер на вкус
- лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Измийте телешкото месо и крачетата и без да ги режете (ако има възможност) или пък нарязани на едро ги сместете плътно в тенджера. Залейте с водата и кипнете. Оставете да ври 3 минути на умерен огън.
2. Отпенете внимателно. Добавете цяла обелена глава лук, цял обелен морков, дафиновите листа, пипера на зърна, намалете огъня на слаб, сложете капак и оставете да къкри 4 часа.
3. Прибавете солта и разбъркайте нежно. Захлупете и оставете още 1 час на същата температура.
4. Извадете месата в отделен съд и махнете бульона от котлона. Когато вече не пари, нарежете или накъсайте месцата на ситно, а бульона прецедете.
5. Прехвърлете мръвките в тава. В йенска е идеално. Намачкайте отгоре чесъна, поръсете с черен и лют пипер на вкус и залейте с бульона. Разбъркайте хубаво.
6. Приберете в хладилник за 8 часа. Ако искате да извадите цялото съдържание на тавата, топнете я в леген с гореща вода за 40 секунди и след това обърнете в плато или върху дъска. Дръжте постоянно в хладилник, защото на стайна температура рискувате да се втчени.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ