Регистрация

Свинска каша по кантонски

Свинска каша по кантонски
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2159

Течно ястие със свинска кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г свинска кайма
  • 2 ч.л. лек соев сос
  • 2 ч.л. сусамово олио
  • 2 ч.л. захар
  • 1 с.л. царевично брашно
  • щедра щипка сол
  • 1/2 ч.л. смлян бял пипер
  • 1 с.л. зеленчуци от консерва, накиснати в гореща вода за 5 мин., отцедени и фино нарязани
  • 2 ч.ч. бял ориз
  • 6 ч.ч. вода
  • ½ ч.л. сол
  • 2 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • джинджифил, тънко нарязан, за украса
  • пържен шалот, за украса
  • зелен лук, тънко нарязан, за украса

Начин на приготвяне:

1. Смесете каймата с консервираните зеленчуци. Прибавете лекия соев сос, захарта, сусамовото олио, царевичното брашно, солта и белия пипер и разбъркайте хубаво. Направете кълбо с големина на топка за голф и заделете останалата смес. Кипнете в малка тенджерка вода, сварете топката и опитайте. Прибавете още подправки за овкусяване, ако е необходимо и оставете в хладилник до готовност на ястието.

2. За да направите кашата, изплакнете ориза два пъти под студена течаща вода. Отцедете и го сложете в голяма тенджерка с вода, сол и сусамово олио. Оставете да заври на силен огън преди да намалите котлона и да оставите да къкри до сгъстяване. Бъркайте постоянно, като добавяте още вода от време на време, ако стане прекалено гъсто.

3. Прибавете пилешки бульон и оформете топки от сместа със свинското, които слагайте в кашата. Оставете кашата да заври и намалете огъня. Оставете да къкри до сгъстяване и готовност на топчиците. Опитайте и овкусете, ако е необходимо. Поднесете с джинджифил, зелен лук и пържен шалот.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта