Регистрация

Сарми от лапад с агнешки дреболии



Сарми от лапад с агнешки дреболии
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1944

Агнешка дроб сарма, завита в листа от лапад и поднесена със сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.04.2017

Агнешката дроб сарма е традиционно ястие, което се готви на Великден или Гергьовден в България. Празничното основно в най-общ вид представлява агнешка карантия, запечена с ориз, която често се поднася с кофичка кисело мляко. Но Лора и Стоян намират друг прочит на рецептата и приготвят с традиционната дроб сарма плънка за свежи листа пролетен лапад, които се превръщат във вкусни зелени сарми, които пък се сервират със сос от заквасена сметана и горчица.

Първо се сварява карантията, като се отделя черния дроб и се готви съвсем кратко в друг съд. После всички мръвки се нарязват на кубчета. Следва да се наситнят зеленините - пресен лук, пресен чесън, джоджен и магданоз. След това се загрява олио и в него се запържват карантийките и зелените подправки. Добавя се ориз, сол, червен и черен пипер и се залива с бульона от варенето на агнешкото.

И докато мръвчестата част се готви, се кипва вода в друга тенджера, където се запарват листата лапад, а след това се шокират в ледена вода. Когато подробицата е готова, с нея се пълнят листата и се завиват на малки пролетни сармички. Подреждат се в тенджера и се готвят до готовност.

А за да не скучае готвачът през това време, водещите дават идея за апетитен млечно-горчичен сос за поднасяне на сармите. Той се прави като с блендер се смесят заквасена сметана, горчица, киселец, лимонов сок, зехтин и сол. А сега си представете - топлите агнешки сарми, сервирани с млечната заливка - истинска вкусова идилия.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта