Регистрация

Агнешка дроб сърма

Агнешка дроб сърма
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 5691

Агнешки дреболийки със зеленчуци, опаковани в було.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими съставки:

  • агнешки дреболии - сърце, бели дробове, бъбреци, черен дроб, диафрагма и було
  • връзка пресен лук, връзка пресен чесън и връзка копър
  • 3 яйца

Начин на приготвяне:

1. Сварете вода със сол и пипер и добавете подред сърцето, бъбреците (предварително почистени с оцет), дроба и белите дробове. Тъй като белите дробове обикновено изплуват отгоре, проверете дали са сварени добре накрая.

2. Оставете ги да врят около 5-10 минути. От време на време махайте пяната.

3. Извадете дреболиите от водата и ги оставете да поизстинат около 30 минути. Не изхвърляйте водата.

4. Нарежете на парченца с нож. 

5. Нарежете зеленчуците (пропорцията трябва да е 2:1 в полза на месото)

6. Смесете нарязаното месо и зеленчуците. Разбийте яйцата и ги добавете, те би трябвало да държат всичко заедно. Не слагайте всичките яйца наведнъж, защото може и да не ви потрябват толкова.

7. Намазнете тавата с олио или масло и сложете булото. Предварително го почистете с топла вода, но много внимателно да не го разкъсате.

8. Добавете сместа и след това завийте с булото.

9. Печете в предварително загрята фурна около 30-40 минути.

10. Може да се сервира и студено, и топло.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта