Регистрация

Сандвич от зеле с кашкавал, яйце и шунка

Сандвич от зеле с кашкавал, яйце и шунка
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 518

Домашно зеленчуково хлебче с плънка от колбас, кашкавал и домат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г зеле
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 яйце
  • 2 с.л. брашно
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • лют пипер на вкус/по желание
  • 50 мл вода
  • 20 г масло
  • 1 малък домат
  • 100 г слайсове колбас от вид по избор
  • 2-3 плочки кашкавал за сандвичи, обикновен кашкавал или друго твърдо сирене по желание
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Зелето рендосайте на едро ренде. Прехвърлете в купа и добавете яйцето, наситнения зелен лук, солта, пипера, брашното и водата. Разбъркайте много добре.

2. Разтопете маслото в тиган с диаметър 24-28 см и го размажете по дъното на съда. Гответе на малко под средна степен на котлона. Изсипете сместа, и разстелете, за да се получи нещо като дебела палачинка. Оставете да се готви 6-7 минути докато се стегне.

3. През това време нарежете на слайсове избрания от вас колбас и домата. Ако кашкавалът не е на плочки, нарежете и него на тънки парчета.

4. Обърнете внимателно дебелата палачинка. В едната ѝ половина подредете първо доматите, след това колбаса и отгоре - кашкавалените слайсове. Застъпвайте ги, ако са големи, за да се получи по-богата плънка. След това прегънете свободната половина върху плънката, за да заприлича ястието на сандвич. Сложете капак и оставете да се готви още няколко минути.

5. Докато чакате, си нарежете листенцата на магданоза. Извадете сандвича в чиния, поръсете с прясната зеленина и хапвайте докато е топъл.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта