Регистрация

Салата Цезар с пиле и крутони

Салата Цезар с пиле и крутони
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 96

Зелена салата с крутони и печено пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • 30 г аншоа
  • 2 скилидки чесън
  • 2 жълтъка
  • 1 с.л. винен оцет
  • 1 ч.л. горчица
  • 80 мл зехтин
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. вода
  • 30 г пармезан

За крутоните:

  • 150 г бял хляб (франзела или багета)
  • 2 с.л. зехтин
  • 10 г пармезан

За пилешкото:

  • 1 пилешка гърда (около 150-200 г)
  • сол и пипер
  • 2 с.л. зехтин

За салатата:

  • 200-250 г салата романо или друга зелена салата по избор
  • 2 с.л. лимонов сок
  • сол
  • 15 г пармезан

Начин на приготвяне:

1. Аншоата нарежете много на ситно - да бъде почти като смляна. Смесете с намачкания чесън и заделете. Жълтъците изсипете в купа, добавете оцета и горчицата и разбъркайте с тел. След това постепенно при упорито и енергично бъркане наливайте зехтина на части. Трябва да се получи нещо като течна жълта майонеза. Добавете аншоата с чесън и разбъркайте. Добавете настъргания пармезан и разбъркайте пак. Налейте лимоновия сок и водата и разбъркайте финално.

2. Хляба нарежете на кубчета. Сгорещете зехтина за крутоните в тиган и изсипете хляба. Печете и бъркайте докато кубчетата хванат златиста коричка. Поръсете с настъргания пармезан и оставете да се разтопи за 30 секунди. Разбъркайте и махнете от огъня.

3. Пилешката гърда разрежете на ветрило през средата. Овкусете двустранно със сол и пипер и запечете в намазнен със зехтин наребрен тиган за по 3-4 минути от страна. Изчакайте да се охлади и нарежете на лентички.

4. Измийте листата зелена салата и ги накъсайте в купа или нарежете на едро. Посолете, залейте с лимоновия сок и размешайте. Залейте с част от дресинга, разбъркайте отново и разпределете в порции.

5. Отгоре подредете слайсове пилешко, покапете с останалия дресинг и поръсете малко рендосан пармезан. Сервирайте веднага, за да не се скашкат крутоните от соса.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта