Регистрация

Салата Мимоза с риба и картофи

Салата Мимоза с риба и картофи
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1945

Ордьовър с риба, майонеза, пресен лук и варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

  • 6 твърдо сварени яйца
  • 200 грама филе риба от консерва (сьомга, риба тон, треска и др.)
  • 150 грама кашкавал
  • няколко стръка пресен лук
  • 3 варени картофа
  • 200 грама майонеза
  • зелени подправки на вкус (магданоз, копър и др.)

Начин на приготвяне

1. Намачкайте с вилица филето от риба докато се получи не много рядка каша.

2. Наситнете зеления лук, смесете го с рибата и застелете пюрето по дъното на чиния.

3. Отгоре сложете част от майонезата.

4. На следващия ред рендосайте варените картофи. По желание ги овкусете със сол и пипер.

5. Намажете с майонеза.

6. Настържете кашкавала отгоре, отделете белтъците от жълтъците, натрошете жълтъците, рендосайте белтъците и отгоре загладете с останалата майонеза.

7. Украсете салата според въображението си.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта