Регистрация

Салата Мимоза с риба, картофи и яйца

Салата Мимоза с риба, картофи и яйца
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 2795

Ордьовър с рибно филе, майонеза, пресен лук, варени яйца и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва риба в собствен сос от 250 мл (най-добре филета сьомга или риба тон)
  • 6 яйца
  • 150 грама кашкавал
  • връзка пресен лук
  • 3 картофа
  • 200 грама майонеза
  • сол на вкус
  • няколко стръка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Изсипете консервата риба с все сока в голяма чиния за ордьоври и приберете за час в хладилника да изстине. През това време в два отделни съда можете да пуснете картофите и яйцата да се варят.

2. С вилица натрошете рибата в сока така, че да стане на малки късчета.

3. Наситнете пресния лук и го изсипете върху рибата. Не разбърквайте - салатата се прави на пластове.

4. Върху лука сложете половината от майонезата и заравнете с обратното на чаена лъжичка. Осолете, ако желаете.

5. Рендосайте картофите и ги посипете отгоре. Сложете им малко солчица. Захлупете ги с другата половина майонеза. Отгоре рендосайте кашкавала.

6. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата.

7. Натрошете жълтъците върху рендосания кашкавал, а от белтъците направете снежна покривка на салатата. Украсете със стръкчета пресен магданоз, а лилави орнаменти можете да оформите с цвекло или сок от него, както е направено на снимката.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта