Регистрация

Салата Мимоза с риба, картофи, яйца и кашкавал

Салата Мимоза с риба, картофи, яйца и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2244

Красив руски ордьовър с рибно филе, майонеза и страхотна визия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 твърдо сварени яйца
  • 1 консерва 250 грама сьомга или риба тон филе в собствен сос
  • 150 грама кашкавал
  • 1 връзка зелен лук
  • 200 грама майонеза
  • 3 сварени картофа
  • сол на вкус

За украсата:

  • 3 черни маслини без костилки
  • 3 зелени маслини без костилки
  • 3 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте с вилица рибното филе заедно със соса, за да стане на паста. Пресипете го в купа за салата - най-добре с прозрачни стени.

2. Наситнете лука и изсипете върху рибата. Покрийте с половината майонеза и заравнете.

3. Рендосайте варените картофи отгоре, посолете на вкус, върху тях рендосайте кашкавала, после белтъците на яйцата. Намажете с остатъка от майонезата.

4. Отгоре натрошете на фин прах жълтъците така, че да наподобяват пчелен прашец.

5. Преминаваме към украсата - оформете пчелички от маслините както е показано на снимката. Между тях сложете стръкчета магданоз, които да имитират растения. Салатата е готова за поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта