Регистрация

Руло от картофи с месо и кашкавал

Руло от картофи с месо и кашкавал
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 890

Картофено руло с плънка от кайма и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г едри картофи
  • 2 с.л. олио
  • 200 г кашкавал
  • сол и пипер
  • 600 г кайма от вид по избор
  • 150 мл вода
  • чубрица
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2-3 скилидки чесън
  • листата на връзка копър

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете и нарежете на много тънки кръгове. Трябва да са почти прозрачни.

2. Застелете голямата тава за цяла фурна с хартия за печене, а хартията намажете с 2 с.л. олио. Отгоре рендосайте около 30 г кашкавал.

3. Подредете картофените шайби през цялата тава със застъпване на 40% един върху друг по време на реденето, за да се образува плътен килим от картофи. Поръсете със сол и пипер и рендосайте отгоре още 30 г кашкавал.

4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути - картофите трябва да омекнат хубаво, но не и да загарят.

5. През това време изсипете каймата и водата в тиган и включете на умерен огън. Разрохкайте докато каймата се разпадне хубаво на трохи и овкусете със сол и пипер. Гответе докато водата се изпари. Добавете доматената паста, чубрицата и червения пипер и гответе още няколко минути.

6. Върху извадените от фурната картофи рендосайте още 30 грама кашкавал - целта му е повече да омазнява, отколкото да се усеща в ястието. След това отгоре разпределете каймата на тънък пласт, който да покрие равномерно картофите. Върху нея вече рендосайте останалите около 100 грама кашкавал и поръсете наситнения копър и чесън. Пъхнете във фурната за 5 минути.

7. След изваждане и леко охлаждане с помощта на хартията за печене навийте запеканката на руло. Получава се сравнително лесно, защото хартията много помага. Оставете рулото да се охлади в новата си форма и след това нарежете на напречни резени - много е красиво и вкусно.

 

Източник: YouTube/Ето Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта