Регистрация

Руло от свинска кайма в бутер тесто

Руло от свинска кайма в бутер тесто
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 896

Руло Стефани в тесто с плънка от варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинска кайма или кайма смес
  • 2 глави лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 с.л. брашно
  • 1 пакет бутер тесто
  • 5 варени яйца
  • 1 с.л. олио
  • семена по желание

Начин на приготвяне:

1. Свинската кайма прехвърлете в купа.

2. Наситнете или минете през чопър лука и чесъна, добавете към каймата и чукнете 2 яйца. Овкусете със сол, червен и черен пипер и кимион. Замесете каймата.

3. Размразеното бутер тесто прехвърлете на плот, набрашнен с 2 с.л. брашно. Разточете на тънка кора.

4. Мислено разделете кората на три равни части. Средната оставете цяла а двете крайни нарежете с остър нож на лентички с ширина около 3 см.

5. В обособената среда между лентичките разпределете 1/3 от каймата. Върху нея подредете целите обелени яйца и след това с останалата кайма ги покрийте и обвийте.

6. Редете лентичките върху каймата като редувате лява и дясна лентичка. Така месото ще се увие в тестото.

7. Полученото руло прехвърлете в тава, заслана с хартия за печене, като предварително намажете хартията с 1 с.л. олио.

8. Разбийте яйце и намажете добре тестото с него. Отгоре поръсете със семена по избор - ким, кимион, черен или бял сусам, мак, лен - каквото имате.

9. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 50 минути. След изваждане оставете да почние 5 минути и поднесете.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта