Рибни кюфтета от сьомга и скумрия
Печени кюфтета от риба с люти подправки, чушки и пикантен майонезен сос.
Бон Апети
Излъчен на 28.04.2017
Ето как се правят вкусни кюфтета от риба сьомга, обогатени от нюанса на топло пушена скумрия и превърнати в кулинарен шедьовър с добавката на зеленчуци и подправки. За финал рибните топчета се поднасят върху майонезен сос, а можете да ги пъхнете и в хлебче, за да се превърнат в елегантен и засищащ сандвич с риба. Ето как:
Първо се наситняват рибните филета, а след това се нарязват на малки парченца червена и зелена чушка, целина и пресен лук. Съставките се смесват и се овкусяват с майонеза, горчица, лют сос и сос уорчестър, които създават слепеността на компонентите. Добавя се чесън и лимонов сок, посолява се и от сместа се правят топчета, които се запържват в съвсем малко зехтин на тиган с незалепващо покритие. Мазнината е толкова бегла, че термичната обработка на рибата може да бъде обявена и за печене.
Следва да направим чесновата майонеза, като смесим обикновена майонеза с намачкани чесън и каперси, подлютим със сос хариса и подкиселим с малко лимонов сок. Можем да поднесем кюфтенцата директно върху сос, но Лора и Стоян дават още една идея за гладниците. Ако си препечем хляб, намажем го със соса, сложим някой и друг зеленчук от хладилника и пъхнем по кюфте между филийките, става страхотен сандвич, който може да влезе в раницата за по-късно хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ