Пържени рибни хапки с яйце
     Лесно   |   Порции 2-4
  |   Видяна: 3201
    
Бързо мезе за бира с панирани парченца риба.
Необходими продукти:
- 3 с.л. майонеза
 - 2 с.л. брашно
 - 2 яйца
 - сол и черен пипер на вкус
 - 2 филета от риба по желание (треска, риба тон, сьомга, пъстърва, тилапия и др.)
 - мазнина за пържене
 
Начин на приготвяне:
1. Почистете рибените филета и ги нарежете на малки парченца.
2. Разбийте добре яйцата и смесете с тях майонезата, брашното и подправките. Бъркайте до пълно хомогенизиране.
3. Изсипете рибните парченца в яйчената смес и разбъркайте отново.
4. Сгорещете силно мазнината.
5. Със супена лъжица или малък черпак гребнете от сместа и пържете на маслена баня двустранно до покафеняване.
6. Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди.
Най-важните съставки
брашно, майонеза, олио, пъстърва, растителна мазнина, риба треска, сол, сол и пипер, соленоводна риба, сьомга, тилапия, треска, филе от сьомга, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ