Ребра във фолио с доматена глазура
Печени ребра с лук и чесън, глазирани със сладко-кисел доматен сос.
Апетитни свински ребърца с неустоима коричка от кетчуп се готвят в канала Всегда Вкусно. Изпечени на бавен огън във фолио с лук, чесън, соев сос, захар и кетчуп, те стават крехки и запазват сочността си. А след това се допичат до карамелизиране с глазура от подправки, оцет и още кетчуп. Така небцето се наслаждава на уникална комбинация от сочност и хрупкавост, солен, сладък и леко кисел вкус и аромати, които пленяват.
Първо се приготвя лученият сос като се нарязва лук на полумесеци и се запържва до златисто. Добавя се наситнен чесън, сол, черен и лют пипер и захар. Залива се със соев сос и кетчуп и се оставя да къкри до редуциране. С него се намазват ребрата и се увиват във фолио. Пекат се на 170 градуса за 1:20 часа. А след това се завършват с крем от оцет, кетчуп, чесън на прах, червен пипер и лют сос. Запечени вече без фолио, получават своята неустоима коричка, която е и чарът на ястието. А как да си го приготвите - гледайте във видеото по-горе. ТУК ще откриете списък с точните продукти и грамажи, както и стъпките на готвене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ