Регистрация

Разядка с пилешко и ананас

Разядка с пилешко и ананас
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 471

Пилешки хапчици със стафиди, целина, ананас, майонеза и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко месо (печено, варено или останало от предишно ядене на цяло пиле; просто трябва да е преминало термична обработка)
  • 100 г стафиди
  • 1 ч.л. горчица (може и повече, ако искате да се усеща по-силно)
  • 125 мл майонеза
  • 4-6 кръгчета ананас от консерва
  • 1 ч.л. къри на прах
  • сол на вкус
  • 1 стебло целина
  • 150 г орехи
  • филирани бадеми или зърна грозде без семки за украса
  • листа свежа салата за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Стафидите накиснете в топла вода за 20-тина минути.

2. Пилешкото нарежете на много малки парченца, наситнете целината, ананаса нарежете на кубчета, орехите запечете на сух тиган или на 180 градуса за 10 минути във фурната и след това счукайте.

3. В купа обединете отцедените от водата стафиди, ананаса, месото, целината, орехите, кърито, майонезата и горчицата. Разбъркайте и опитайте на вкус. Ако е нужно, ръснете малко едра сол, за да си хармонира със сладостта на плодовете.

4. Подредете листа зелена салата в поднос и във всяко сложете от разядката. Идеята е всеки да си взима порция директно с листото. Можете също да разпределите листата на дъното на чиния и да изсипете разядката върху тях. Така се гребе от общата купа с лъжица.

5. Преди поднасяне украсете с филирани бадеми или разполовени зърна грозде.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта