Разядка с пилешко, зеленчуци и сушени сливи
Предястие от пилешко с майонеза, варени зеленчуци и сини сливи.
Необходими продукти:
- 200-250 г сготвено пилешко месо (сварено или останало от предишно ядене)
- 2 картофа
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- 100 г сушени сини сливи без костилки
- 100 г орехи
- 1 глава лук
- 1 с.л. олио
- 4 с.л. майонеза
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накиснете сините сливи във вряла вода и ги оставете да чакат реда си.
2. Пуснете картофите да се варят, сварете и моркова.
3. Месото нарежете на малки хапчици или накъсайте на влакна, които после пак нарежете. Идеята е да е на ситно. Изсипете в купа.
4. Орехите запечете на сух тиган и после нарежете с нож. Можете и да ги изсипете в тава, застлана с домакинска хартия и да печете в предварително загрята фурна за 10 минути.
5. Лука наситнете и запържете в олиото докато хване златист загар. Изсипете върху месото с все мазнината от готвенето, ако е останала такава.
6. Добавете в купата рендосаните на едро ренде сварени картофи и моркови.
7. Чесъна намачкайте с малко сол и вкарайте при останалите продукти.
8. Добавете сливите, отцедени от водата и нарязани на ситно.
9. Залейте с майонезата, подправете със сол на вкус и други подправки по желание, разбъркайте и опитайте.
10. Преди поднасяне поръсете с орехите. Сервирайте с хляб за намазване, брускети или крекери. Можете да поднесете и просто като мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ