Регистрация

Пъстърва с каперси и масло

Пъстърва с каперси и масло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 924

Пържена риба в масло със заливка от маслен сос с каперси, босилек и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филета от пъстърва или друга риба по ваш избор (по 180-200 грама всяко)
  • 60-80 грама масло
  • сол и пипер на вкус
  • магданоз

За соса:

  • 180 г масло
  • 4 с.л. каперси
  • 2 с.л. сос песто
  • клонка розмарин

Начин на приготвяне:

1. Рибата посолете и опипрете хубаво. Сгорещете масло и пържете в него филетата двустранно до готовност.

2. В малка метална касерола или купичка разтопете маслото на умерен огън и го оставете да се самозапържи докато не зацвърчи. След това добавете розмарина и каперсите, гответе 30-тина секунди, махнете от огъня и добавете и пестото. Разбъркайте много добре и извадете клончето розмарин. Можете да накъсате част от листенцата обратно в соса.

3. Сервирайте рибните филета топли, като ги залеете с ароматното масло. Отгоре поръсете с листенца пресен магданоз. Поднесете салата, гранитура или и двете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта