Регистрация

Печена пъстърва в солна коричка

Печена пъстърва в солна коричка
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 859

Печена риба в сол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 доста голяма пъстърва (около 1,2-1,5 кг)
  • 1 кг морска сол
  • 8 яйчни белтъка
  • копър и магданоз
  • 50 мл зехтин
  • 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата много добре вътрешно и външно.

2. Нарежете копъра и магданоза и сложете в корема. Не е нужно да го изпълвате, затова по половин връзка от подправка ще ви е достатъчно.

3. Разбийте белтъците на пяна и смесете със солта. Част от сместа разпределете на дъното на застлана с хартия за печене тава така че да се получи плътна основа с дебелина около 0,5 см. върху която да сложите рибата без да се допира до оголено дъно на тавата.

4. Сложете рибата отогре и върху нея разпределете останалата смес, така че да я покрие плътно отвсякъде.

5. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

6. След изваждане счупете солната кора с обратното на лъжица и изтупайте добре рибата от солта.

7. Смесете сока на лимона и зехтина и с този сос за покапване поднесете пъстървата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта