Регистрация

Пъстърва на тиган със зеленчуци

Пъстърва на тиган със зеленчуци
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5566

Печена пъстърва с чушки, тиквички и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета пъстърва
  • картофи (за предпочитане пресни с кожицата), нарязани на четвъртинки
  • 1 малка глава червен лук, нарязан на четвъртинки
  • 1 жълта и 1 оранжева сладка чушка, нарязани на филийки
  • 1 тиквичка, нарязана на филийки
  • 1 чери домат, разполовен
  • розмарин
  • сол и пипер
  • зехтин

За дресинга:

  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. розмарин, фино нарязан
  • 1 с.л. мащерка
  • 1 лимон
  • зехтин Еxtra virgin
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите в голяма купа и ги поръсете с розмарин, сол и пипер, както и с малко зехтин. Смесете хубаво с ръце.

2. Сложете в тавичка и печете на 200ºС във фурната за около 15 мин.

3. Овкусете по същия начин и зеленчуците и ги изпечете в отделна тавичка във фурната за около 10 мин.

4. Полейте пъстървата със зехтин и я овкусете.

5. Сложете я в сгорещен тиган за пържене с кожата надолу и оставете за около минута, след което обърнете и гответе още 2 - 4 мин. според дебелината на парчетата риба.

6. Сложете в тавичка и изпечете във фурната за около 5 мин.

7. Счукайте в саханче необходимите за дресинга продукти, като опитвате постоянно на вкус и добавяте допълнително от каквото сметнете за нужно.

8. Сложете зеленчуците в чиния и ги покрийте с рибата. Поръсете всичко с лимонова мащерка и поднесете.

 

Източник:оpensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта