Регистрация

Пърленка от зеле с яйца и лук

Пърленка от зеле с яйца и лук
Лесно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 17129

Зелево хлебче с лук и пресни билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 зелка
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 1 връка копър
  • 1 връзка магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • 3 яйца
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. олио + още за намасляването на тигана
  • 3 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Зелето почистете от кочаните и нарежете на лентички. След това ги разполовете, за да станат по-къси.

2. Наситнете магданоза и копъра и прехвърлете в купа при зелето. Добавете нарязания на тръбички пресен лук. Разбъркайте заедно зеленчуците.

3. В друга купа чукнете яйцата и добавете към тях соевия сос, олиото, брашното, сол и пипер. Разбъркайте на тесто. Залейте с него зеленчуците и размешайте.

4. Намажете дъното на тиган 26-28 см. с олио и изсипете сместа. Пуснете на умерен огън. Заравнете с шпатула отгоре и сложете капак.

5. След 10 минути обърнете с помощта на чиния и допечете за още 5 минути.

6. Извадете в чиния и поднесете или разрежете на парчета, за да хапвате вместо пърленка.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. meze
  2. пост
  3. пита
  4. akne
  5. оцет
  6. Fuch
  7. ориз
  8. tart
  9. орех
  10. блат

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта