Регистрация

Пържено зеле с яйца по азиатски

Пържено зеле с яйца по азиатски
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 692

Зеле на тиган с бъркани яйца, соев сос и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г прясно бяло зеле
  • 1 морков
  • 3 стръка пресен лук
  • 3 яйца
  • сол и пипер
  • 3 с.л. олио
  • 1 скилидка чесън
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. терияки сос - ако имате (можете да замените с 1 ч.л. оцет, 1 с.л. захар и 1 ч.л. доматен сос)
  • 1 с.л. семена сусам

Начин на приготвяне:

1. Зелето нарежете на тънки лентички. Същото направете и с моркова. Не използвайте ренде, защото ще развалите автентичната азиатска визия. Нарежете на шайбички пресния лук и си заделете малко от него за украса при поднасяне.

2. Разбийте яйцата със сол и пипер в купа.

3. Сипете 1 с.л. от олиото в голям тиган с незалепващо покритие и сгорещете на слаб към умерен огън. Изсипете отгоре разбитите яйца и с шпатула бъркайте докато се запекат и станат на яйчени влакна. Прехвърлете бърканите яйца в отделен съд.

4. Сипете в тигана другите 2 с.л. олио и изсипете в тях пресния лук. Увеличете на силен огън, пресирайте чесъна и бъркайте 2 минути. Добавете зелето.

5. Бъркайте докато се поотпусне и омекне - около 5-6 минути на силен огън. Добавете яйцата и залейте със соевия сос и терияки или оцет със захар и доматен сос. Бъркайте още 2 минути.

6. Поръсете сусама и размешайте. Разпределете в индивидуални чинии, ако ще се хапва от двама или сипете в единична порция, ако е само за вас. Поръсете със заделения пресен лук и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта