Регистрация

Пържени пилешки хапки с панировка



Пържени пилешки хапки с панировка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1281

Чикън нъгетс - панирано пилешко филе с коричка от корнфлейкс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни пилешки хапчици с корнфлейкс се готвят в кухнята на Всегда Вкусно, за да представят достойно лятно мезе за бира, както и да покажат на феновете на KFC, че любимото пиле може да бъде приготвено и в домашни условия. Маринованото в ароматни подправки месо получава тройна коричка - от брашно, разбито яйце с пикантна нотка и хрупкавост от корнфлейкс, а на финала се пържи, за да стане наистина хрустящо.

Първо в купа се смесват сол, куркума, сух кориандър, намачкан чесън, захар и оцет. Налива се вода и нарязаното на хапки пилешко филе се маринова в сместа. Следва да се смели корнфлейкс с чопър, в друг съд да се сипе бяло брашно, а в трети да се разбият яйца със сол и лют или сладък пипер. Маринованите филенца се овалват първо в брашно, след това в яйцата и на финала щедро в корнфлейкс. Пържат се на маслена баня в добре сгорещено на умерен огън олио и се отцеждат върху домакинска хартия.

Можете да поднесете с чеснов сос, майонеза, барбекю или кетчуп за топкане. Точните грамажи на продуктите и стъпките на готвене вижте ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта