Регистрация

Панирани пилешки филенца в корнфлейкс

Панирани пилешки филенца в корнфлейкс
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1758

Панирано пилешко в корнфлейкс - иделно мезе за бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки гърди филе
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1/2 ч.л. сух кориандър
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1-2 скилидки намачкан чесън
  • 1 с.л. оцет
  • 300 мл вода
  • 270 г неподсладен царевичен флейкс (корнфлейкс)
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • 150 г брашно (бяло)
  • олио за пържене на маслена баня (около 800-1000 мл)

Начин на приготвяне:

1. В голяма стъклена купа смесете пипера, куркумата, кориандъра, солта и захарта. Разбъркайте. Добавете намачкания на паста чесън и оцета и разбъркайте до получаването на полусуха кашичка. След това постепенно, бъркайки, налейте водата.

2. Пилешките филета нарежете на едри хапки. Пуснете в купата с вода и подправки и оставете в хладилник да се мариноват за минимум 3 часа.

3. Царевичните люспи (корнфлейкса) изсипете в купата на чопъра или натрошете с точилка в найлонов плик. Прехвърлете в чиния.

4. В друг съд си сипете брашното. В трети разбийте яйцата със солта и лютия пипер.

5. Взимайте парче от пилешкото, овалвайте първо в брашно, после в яйце и на финала в царевичен флейкс.

6. Пускайте в добре сгорещено олио на умерен огън да се пържи на маслена баня за 7-8 минути или докато прецените, че е готово. Ако коричката изгаря, намалете огъня.

7. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

8. Поднесете по желание с чеснов, майонезен или доматен сос. Чаша бира се връзва идеално.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта