Регистрация

Пържени мини мекички с кайма и лук



Пържени мини мекички с кайма и лук
Трудно   |   Порции 16 броя   |   Видяна: 1188

Пържени питки с кайма или мекици с плънка и суха мая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни мекици или пирожки с месо се готвят в канала Всегда Вкусно. Малките хлебчета с месо са идеална закуска или обяд, но направата им изисква време и търпение, защото тестото е лепкаво и трябва да втасва.

Първо в купа се оставя маята да шупне в компанията на захар и топла вода. После се добавя към пресятото брашно, смесено със сол, налива се олио и се замесва лепкаво тесто. Покрийте го с фолио и оставете да втаса за един час - време, през което можете да направите плънката и сос за поднасяне по желание.

За каймяната смес замесете мляно месо с наситнен лук и подправки по избор и на вкус. Сос можете да си спретнете като разбъркате заедно еднакви количества майонеза и заквасена сметана и добавите в сместа намачкан чесън и наситнен копър. Втасалото тесто прехвърлете на обилно намазнен плот и по желание разделете на две части. Всяка от тях нарежете на 8 парчета, а всяко парче раздърпайте на блат. В средата слагайте от каймата и завивайте на кошничка. Как - ще разбрете от видеото.

Пържете в сгорещено олио на слаба температура за по 4 минути от страна, като започнете откъм отвора на питките. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Поднесете топли, с поръска от пресен лук и сос по желание. Точните продукти и стъпки на направа можете да откриете ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта