Регистрация

Мекица калцоне с месо и кашкавал

Мекица калцоне с месо и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1681

Пълнени мекици с мръвки, кашкавал, спанак и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400-600 г свинско месо
  • 300 г брашно + 1 с.л. за плънката
  • 300 мл вода
  • 100 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 200 г гъби
  • 100 г спанак
  • 200 г кашкавал
  • 1 яйце
  • 1 с.л. течна сметана или пълномаслено мляко
  • 2 с.л. горчица

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа.

2. Кипнете водата с 40 г от маслото и изсипте върху брашното. Замесете нелепнещо тесто и го приберете в хладилника докато сте готови да се заемете отново с него.

3. Месото нарежете на пържолки и ги счукайте много на тънко. Трябва да станат почти прозрачни. Обтрийте със сол и пипер и оставете настрана.

4. Рендосайте кашкавала в купа.

5. Гъбите почистете и нарежете на ситно. Спанака също наситнете.

6. Разтопете 20 г масло, смесено с 1 с.л. олио и запържете гъбите. Ако пуснат прекалено много сос, сгъстете с 1 с.л. брашно. Овкусете със сол и пипер, добавете спанака за 1-2 мнути в тигана, след това оставете да се охладят.

7. В купата с кашкавала добавете охладената гъбена запръжка със спанак, сметаната, горчицата и яйцето. Разбъркайте до получаването на каша.

8. Тестото разделете на 8 топки. Разточете една от тях, подредете изтънените мръвки и отгоре поръсете от сместа за плъката. Разточете втора и запечатайте с нея върху първата. За по-сигурно можете да натиснете крайщата с вилица.

9. На умерен огън в голям тиган разтопете 5 г масо. Прехвърлете калцонето вътре и гответе няколко минути докато се образува хрупкава коричка. След това вдигнете от тигана, разтопете още 5 г масло и печете и от другата страна. Действайте така и с останалите три порции.

10. Поднесете със зеленчуци или сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта