Регистрация

Пълнозърнест плодов пай със стафиди

Пълнозърнест плодов пай със стафиди
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4080

Пълнозърнест пай със стафиди, круши и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пълнозърнестото тесто:

  • 1 чаша + 4 с.л. пълнозърнесто брашно
  • половин чаша жълто царевично брашно
  • половин чаша захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 бучка студено масло, нарязано на малки парчета
  • ябълково пюре, около ¼ чаша
  • ледена вода, около 5 с.л.

 За пълнежа:

  • 6 круши, обелени и нарязани
  • 1 ябълка, обелена и нарязана
  • ½ чаша стафиди
  • ¼ чаша кафява захар
  • 1 с.л. пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.л. канела
  • щипка индийско орехче
  • малко лимонов сок

Начин на приготвяне:

На тестото:

1. Смесете всички сухи съставки. Добавете масло размесете с ръце или с нож за сладкиши, докато получите груба смес като трохи. Добавете ябълковото пюре и вода в сместа,докато слепнат заедно, добавете още ябълково пюре, ако тестото ви се стори сухо.

2. Разделете тестото на две половини и разстелете в 2 плоски кръга. Увийте ги в хартия за свежо съхранение и сложете в хладилник за около 30 минути.

На пълнежа:

1. Смесете добре всички съставки заедно, докато получите хомогенна смес.

На пая:

1. Развийте единия кръг тесто и го сложете на дъното на формата за пай. Изсипете вътре пълнежа. Развийте другия кръг тесто, сложете го отгоре и запечатайте краищата на долния и горния кръг тесто заедно. Резнете няколко пъти повърхността на пая и я намажете с мляко или разбито яйце.

2. Печете на 190 градуса за 1 час.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта