Регистрация

Пълнен бекон с гъби шимеджи и аспержи

Пълнен бекон с гъби шимеджи и аспержи
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3611

Беконени рулца с пълнеж от гъби шимеджи и аспержи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г бекон (около 6 резена)
  • гъби шимеджи или еноки или друг вид гъби по избор, почистени и изрязани откъм долния край
  • няколко стръка тънки аспержи, нарязани на парчета с дължина около 5 см

За соса:

  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. вода
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. бяло вино за готвене или саке
  • 1/2 с.л. фино нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. Смесете необходимите са соса продукти в купа.

2. Мариновайте бекона в този сос поне за 15 мин.

3. Увийте шепа гъби и няколко стръка аспержи във всяко парче бекон и забодете с клечка за зъби (може да вържете и с пера от пролетен лук).

4. Полейте със соса и печете на грил за около 8 мин. от всяка страна. Когато се изпече, поднесете в чиния, поръсени със соса.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 10-15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта