Регистрация

Пълнени червени чушки с кайма и ориз по български

Пълнени червени чушки с кайма и ориз по български
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 11718

Печени чушки с месна плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 16 средноголеми прави червени чушки
  • 1 1/2 ч.ч. ориз
  • 500 г кайма – смес
  • 1 голяма или 2 малки глави лук
  • ½ връзка магданоз
  • 1 морков, нарязан на кубчета
  • олио
  • сол
  • пипер
  • кимион
  • 2-4 с.л. сметана (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и изсипете да се запържва в тиган с олио.

2. Щом леко покафенее, добавете каймата й я накъсайте с вилица.

3. Измийте ориза и го изсипете в тигана. Захлупете с капак за 10-20 мин., докато оризът поомекне, но не е напълно готов.

4. Прибавете морковите, магданоза, нарязан на ситно и сложете сол, пипер и кимион на вкус. Сипете сметана, ако сте решили да опитате иновативното предложение. Махнете от котлона.

5. Докато сместа изстива, измийте хубаво чушките и ги почистете от семките.

6. С помощна на малка лъжичка напълнете чушките с приготвената плънка и ги подредете в намазнена тава. Не пълнете чушките до горе, защото има шанс оризът да се раздуе и плънката да изскочи.

7. Полейте дъното с малко вода и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35-40 мин. Ако водата се абсорбира изцяло още по време на готвенето, долейте още малко.

8. Поднесете със сос от кисело мляко, копър и чесън по желание.

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта