Регистрация

Пълнени чушки с кускус и пилешко

Пълнени чушки с кускус и пилешко
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5413

Чушки с мароканска месна плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 средна глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 350 грама прясна пилешка или пуешка наденичка, обелена (или каквото друго месо ви хрумне)
  • 1 консерва нарязани домати
  • ¾ чаша кускус
  • 4 червени чушки камби (или други разлати чушки за пълнене)
  • ½ чаша настъргано сирене

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса. Сипете и загрейте олио в широк тиган на средна към висока температура. Добавете лук, чесън, половин ч.л. сол и 1/8 ч.л. пипер. Пържете докато омекнат, около 3 минути.

2. Добавете месото в тигана. Пържете, докато покафенее, около 4 минути. Добавете доматите и 1 чаша вода, гответе докато соса леко се сгъсти, около 5 минути. Отстранете от огъня и разбъркайте вътре кускуса.

3. Напълнете половинките чушки с така получения микс с кускус. Изсипете половин чаша вода в голяма тава за печене. Подредете пълнените чушки в нея. Покрийте с фолио и печете, докато чушките омекнат, 35-40 минути. Отстранете фолиото и поръсете със сирене. Върнете във фурната и печете непокрито още 10 минути.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта