Регистрация

Пълнени чушки с месо и булгур

Пълнени чушки с месо и булгур
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 4055

Мароканска рецепта за пълнени чушки с булгур и кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г мляно телешко
  • 1 чаша суров булгур
  • 3 чушки камби
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз
  • кимион
  • червен пипер
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете булгура с 2 чаши вода в тенджера и оставете да заври. Намалете температурата и гответе 15 минути.

2. Нарежете лука на ситно.

3. Счукайте чесъна.

4. Сложете малко зехтин в тиган и изпържете лука и чесъна. Добавете смляното месо и разбъркайте. Пържете още няколко минути.

5. Свалете месото от огъня и го оставете да изстине леко.

6. Смесете месото, лука и чесъна с готовия булгур.

7. Овкусете с нарязан магданоз, 1 с.л. кимион и 1 с.л. червен пипер

8. Подправете със сол и пипер.

9. Отрежете краищата на камбите и извадете семената и вътрешността.

10. Напълнете чушките със сместа от булгур и месо.

11. Сложете чушките в огнеупорен съд.

12. Сложете във фурната и печете на 200 градуса за 30 минути.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта