Регистрация

Пълнени тиквички с месо и зеленчуци



Пълнени тиквички с месо и зеленчуци
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 823

Тиквички с кайма, зеленчуци и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вариант на ориз с месо и зеленчуци, какъвто се среща във всяка кухня, е ястието от пълнени тиквички с кайма, ориз и зеленчуци, което се готви в канала Dazzle Spoon. Лесно за направа, вкусно и сравнително леко, особено ако се хапва без хляб, то ще засити и нахрани без да натежи. И е идеално основно за цялото семейство.

Първо се нарязват зеленчуците - лук, морков, чушка, домат. Следва да се обелят тиквичките, да се разполовят през средата на дължината и да се изгребе чат от вътрешността с лъжица. Оризът се измива в цедка под течаща вода. В тиган с малко олио се задушават наситнените зеленчуци за няколко минути. Добавя се каймата и се готви и разделя до образуването на трохи. После се добавя и ориза, наситнен чесън, нарязаната на ситно изгребана вътрешност от тиквичките, листа босилек по желание. След като зърнта се пооцъклят, се овкусява със сол, черен и червен пипер и се добавя наситнен копър. Разбърква се.

С тази смес се пълнят тръбичките от тиквички и се подреждат плътно с дъното надолу в тенджера. Как точно се прави - гледайте във видеото. После се налива вода, по желание в нея се капва малко мазнинка и се готви за 30-40 минути под капак на котлон.

По желание можете да сервирате със сос, като кипнете отново бульона от готвенето, добавите малко чесън и сол в него, 1,5 с.л. брашно, разтворено в 3 с.л. студена вода и оставите да поври за 5 минути. След това се добавя кисело мляко. Или пък директно да поднесете с кофичката киселото мляко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта