Регистрация

Панирани тиквички с топинг от зеленчуци и сирене

Панирани тиквички с топинг от зеленчуци и сирене
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 606

Печени тиквички с панировка и коричка от кашкавал, бяло сирене, спанак, лук и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 тиквички
  • 100 г царевично брашно
  • 2 яйца
  • сол и червен пипер
  • растителна мазнина за готвене
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 чушка
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. къри
  • 80 г кашкавал
  • 30 г листа бейби спанак
  • 80 г бяло сирене

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките измийте добре и нарежете с все обелката на надлъжни плоски парчета. Не трябва да са много тънки, за да не прегорят - една тиквичка на 4 парчета е достатъчно.

2. Разбийте яйцата в чиния със сол и червен пипер. В друга чиния сипете царевичното брашно. Застелете голяма тава с хартия за печене, а хартията покапете с растителна мазнина и размажете, за да се разпредели равномерно.

3. Взимайте тиквичка, овалвайте хубаво в разбитите яйца, а след това и в царевично брашно. Редете една до друга, но без да се застъпват в тавата.

4. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

5. През това време работете чевръсто върху топинга. Наситнете лука и чушката, а моркова рендосайте. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган и запържете лука за 3 минути. Добавете чушката и моркова и гответе още 5-6 минути. Овкусете със сол и прехвърлете в купичка.

6. Добавете нарязаните листа спанак и рендосания кашкавал. Поръсете с чесън на прах, къри и червен пипер на вкус и разбъркайте много добре.

7. Извадете тиквичкитеи разпределете топинга върху тях. Отгоре поръсете с натрошено бяло сирене. Върнете във фурната вече на 180 градуса за още 10 минути.

8. След това сервирайте като предястие, гарнитура или леко основно.

 

Източник: YouTube/perfekte rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта