Регистрация

Пълнени пилешки гърди по италиански



Пълнени пилешки гърди по италиански
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2384

Сицилианско брачоле - пълнено пилешко филе със сирене и прошуто върху гарнитура от кус-кус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.03.2017

Готвим пиле по италиански, като спазваме оригиналната рецепта за брачоле. Можете да използвате както пилешки гърди, така и пържоли от бутче, които са по-сочни. След като осолим и опиприм месото, го пълним със смес от рендосано жълто сирене (по рецепта се използва Грана Падано, но можете да опитате и с друг вид кашкавал), наситнено прошуто, скаморца (пушена моцарела, която можете да замените и с обикновена) запържена галета в масло, яйце, стафиди и подправки. След като завием рулата от пилешка мръвка с ароматна хрупкава плънка, се захващаме с доматения сос.

В тиган се запържват каперси с наситнен чесън, а после към тях се добавят 800 мл пасирани домати от консерва или доматен сос. След редуциране с малко захар и сол, салцата се изсипва в тавичка, а върху нея нареждаме пилешките рулца, овързани с конец, за да не се развият. Отгоре поръсваме с още рендосано жълто сирене и запичаме за 20-тина минути.

Ястието поднасяме с гарнитура от разварен кус-кус, която можем да заменим с ориз, картофи или някакъв вид паста, за да запазим италианския дух. Рулата полягват върху нея, след като предварително сме махнали конеца и сме ги нарязали на кръгчета, за да изкушава още по-силно сетивата ароматната плънка. Отгоре заливаме с доматен сос и можем да украсим с листенца пресен босилек.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта