Регистрация

Пълнени краставички с моркови и чесън



Пълнени краставички с моркови и чесън
Лесно   |   Порции 9-10 броя   |   Видяна: 968

Салата от корнишони с моркови, лук и лют пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Свежа салата от корнишони, която наподобява туршия, но се приготвя за половин час с пресни зеленчуци, показват авторите на канала Всегда Вкусно. Рецептата е заимствана от азиатската кухня на Далечния Изток и представлява свежи краставички с плънка от моркови, чесън, лют пипер, пресен лук.

Първо краставичките се измиват и се цепват на пеперуда. Посоляват се и се оставят да омекнат и да пуснат водата си. През това време се прави плънката като се режат моркови на лентички, наситнява се пресен и стар лук и чесън и след това се смесват с кафява захар, лют и сладък пипер, сусамово семе, рибен сос и малко вода. Краставичките се измиват от солта и се пълнят със сместа. Можете да ги оставите за 30-тина минути, за да се овкусят идеално. А после поръсвате с бял сусам за разкош и сервирате. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК, а от видеото по-горе ще наблюдавате как се прави всичко това.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта