Регистрация

Подлютени краставици със сусам и чесън



Подлютени краставици със сусам и чесън
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 993

Люта салата от пресни краставици с лук, чесън, сусамови семена и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Традиционната салата от краставици със соев сос произхожда от азиатските страни, където зеленчукът е особено тачен в солената кухня. Сервира се не само като част от салати и основни ястия, но и самостойно, подправен подобаващо със соев сос, лют пипер и захар. За българското небце звучи странно, ала който привърженик на прясната краставица го опита, остава очарован от конбинацията на вкусове. Пък и е идеално мезе за българската ракия. Именно такава салата показват в канала Всегда Вкусно.

Стар и пресен лук се наситняват, краставиците се режат косо на четвъртини, а чесънът се намачква или се нарязва на много ситно. Всички тези продукти се изсипват в купа и се подправят със соев сос, захар, лют пипер, сусамово олио или студено пресован зехтин и семена бял сусам. Всичко се разбърква заедно. Може да се поднесе веднага или да се прибере в хладилник до момента на сервиране. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта