Регистрация

Пълнени конкильони с шунка и сметана



Пълнени конкильони с шунка и сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1779

Паста на фурна с тиквички, сметана и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Получаваме оригинална рецепта за пълнени италиански конкильони на фурна в сос от домати и подправки, благодарение на кулинарната влогърка Милена. Както направата на всяка паста, така и приготвянето на тези тестени кошнички със зеленчуци, шунка и доматена основа изисква внимание и търпение, както и отнема време. Но все пак е по-малко от час, а накрая имате шанса да сервирате страхотна паста и да зарадвате с нея всички на трапезата.

Важно е да кажем, че тази рецепта е приложима и за познатите канелнони, които представляват големи кухи тръбички паста, направени специално за пълнене. Първо започваме със сваряването ал денте на тестените кошнички в голямо количество подсолена вода. А докато водата кипва и пастата се вари не губим време, а си нарязваме продуктите. За плънката наситняваме тиквички и пресен лук. После те се запържват в тиган заедно с извара и крем сирене. Добавят се яйца и заквасена сметана и се овкусяват със сол и пипер.

Конкильоните се вадят от водата, а веднага след като започне отцеждането им, се захващаме със соса - смес от консерва домати, доматен сос, чесън и подправки, която ври в тигана до редуциране. Накрая пълним конкильоните със запръжката от тиквички и лук, редим ги в тава, в която предварително сме изсипали доматената редукция, а на финала ги покриваме с резен шунка и поръсваме с настърган кашкавал или друг вид жълто сирене по избор. Запичаме за 10 минути и ястието е готово за сервиране. Добре е да се хапва докато е топло. А още тънкости на приготвянето му - гледайте в краткото видео.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта