Пълнени конкилиони с бекон
Тестени мидички с месо и домати.
Необходими продукти:
- 100 г панчета (или обикновен бекон), нарязана на кубчета
 - 1 с.л. доматено пюре
 - консерва нарязани домати
 - 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
 - няколко шепи пресен спанак
 - 50 мл сметана
 - около 250 г паста конкилиони (големи мидички или пък друг вид паста, с която разполагате)
 - пресен босилек
 - шепа прясно настърган пармезан
 - зехтин Еxtra virgin
 - 1 ч.л. бяла захар
 - 75 мл зеленчуков бульон
 
Начин на приготвяне:
1, Изпържете панчетата в сух тиган на умерено-силен огън до леко покафеняване.
2. Оставете огъня на умерен и добавете чесъна. Запържете леко, като внимавате да не покафенее или изгори - ако трябва, добавете малко вода.
3. Добавете доматеното пюре и разбъркайте, така че да покриете хубаво панчетата и чесъна. Не спирайте да разбърквате за няколко минути.
4. Добавете бульона и консервата домати. Оставете да къкри за около 5 мин. Добавете захар и разбъркайте. След това сложете спанака и разбъркайте отново.
5. Варете на слаб огън докато по-голямата част от соса се изпари и ястието стане със средна гъстота.
6. Прибавете сметаната и овкусете с много черен пипер и съвсем малко сол (панчетата също е солена).
7. Сложете от соса в сварените и отцедени мидички и поръсете с настърган пармезан. Изпечете в сгорещена фурна за няколко минути, докато сиренето се разтопи и започне да покафенява.
8. Преди поднасяне поръсете с малко зехтин и украсете с пресен босилек.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ