Регистрация

Канелони с кайма и сметана

Канелони с кайма и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4625

Пълнени тестени тръбички с кайма, домати и лук, запечени в сметанов бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г канелони (паста във формата на големи тръби)
  • 450 г телешка кайма (или друга по избор)
  • 4 домата
  • 3 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 150 грама кашкавал
  • 150 мл готварска сметана
  • 350 мл бульон по избор (най-добре кубче телешки, разтворено във вода)
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Лука и чесъна обелете и наситнете. Доматите нарежете на кубчета (по желание можете да махнете горната им ципа).

2. Сгорещете растителна мазнина в тиган, запържете първо лука и чесъна, след това добавете доматите и каймата и гответе 15-тина минути. Добавете сол и пипер на вкус.

3. Напълнете канелоните с месната запръжка и ги наредете в тавичка.

4. Пригответе соса като загреете зехтина в тенджерка и добавите сметаната и бульона. Оставете да кипне.

5. Залейте канелоните със соса и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

6. Рендосайте кашкавала и поръсете с него щедро порциите преди поднасяне.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта