Канелони с кайма и сметана
Пълнени тестени тръбички с кайма, домати и лук, запечени в сметанов бульон.
Необходими продукти:
- 250 г канелони (паста във формата на големи тръби)
- 450 г телешка кайма (или друга по избор)
- 4 домата
- 3 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 150 грама кашкавал
- 150 мл готварска сметана
- 350 мл бульон по избор (най-добре кубче телешки, разтворено във вода)
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Лука и чесъна обелете и наситнете. Доматите нарежете на кубчета (по желание можете да махнете горната им ципа).
2. Сгорещете растителна мазнина в тиган, запържете първо лука и чесъна, след това добавете доматите и каймата и гответе 15-тина минути. Добавете сол и пипер на вкус.
3. Напълнете канелоните с месната запръжка и ги наредете в тавичка.
4. Пригответе соса като загреете зехтина в тенджерка и добавите сметаната и бульона. Оставете да кипне.
5. Залейте канелоните със соса и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
6. Рендосайте кашкавала и поръсете с него щедро порциите преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ