Регистрация

Пуешко филе с картофи на фурна

Пуешко филе с картофи на фурна
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4581

Печено пуешко с подправки и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пуешко филе или пуешко месо от бут
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сух кориандър по желание
  • 1 ч.л. олио
  • 1,2 кг картофи
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. универсална подправка
  • 1 ч.л. куркума
  • 2 с.л. олио
  • клонка розмарин
  • пресен лук по желание за поръска

Начин на приготвяне:

1. Пуешкото месо нарежете на хапки и прехвърлете в купа.

2. Поръсете със сол, червен пипер, чесън на прах, риган, къри, черен пипер и кориандър, залейте с 1 с.л. олио и разбъркайте. Оставете да се маринова за 30 минути.

3. През това време обелете картофите, измийте и нарежете на парчета като разполовите и след това всяка половинка режете на триъгълници. Прехвърлете картофите в друга купа.

4. Овкусете ги със сол, универсална подправка и куркума, покапете с 2 с.л. олио и разбъркайте много добре.

5. Картофите и месото пресипете в тавичка и разбъркайте хубаво заедно. Сложете клонка розмарин и завийте с алуминиево фолио.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След това махнете фолиото и клонката розмарин и гответе още 20 минути, за да хване коричка.

7. Поднесете по желание с поръска от наситнен пресен лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта