Праз с артишок
Лесно | Порции 4-5
| Видяна: 4652
Праз и артишок в сметанов сос с чесън и пармезан.
Необходими продукти:
- 7 стръка праз, измит и почистен
- сърцевината на няколко артишока
- 1 ч.л. чесън на прах
- 200 г пармезан
- 200 мл пълномаслена сметана (или равни части сметана и мляко, ако предпочитате не толкова тежки ястия)
- зехтин
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете почистения праз на едри ленти.
2. В голяма тенджерка сгорещете зехтин и задушете праза с щипка сол.
3. Когато се позапържи празът, добавете артишока.
4. Добавете сметаната и намалете огъня до средно слаб. Разбъркайте.
5. Щом сосът се сгъсти, овкусете с щипка чесън на прах, пармезан и пипер.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ