Регистрация

Праз с артишок

Праз с артишок
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3547

Праз и артишок в сметанов сос с чесън и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 7 стръка праз, измит и почистен
  • сърцевината на няколко артишока
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 200 г пармезан
  • 200 мл пълномаслена сметана (или равни части сметана и мляко, ако предпочитате не толкова тежки ястия)
  • зехтин
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете почистения праз на едри ленти.

2. В голяма тенджерка сгорещете зехтин и задушете праза с щипка сол.

3. Когато се позапържи празът, добавете артишока.

4. Добавете сметаната и намалете огъня до средно слаб. Разбъркайте.

5. Щом сосът се сгъсти, овкусете с щипка чесън на прах, пармезан и пипер.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта