Поширано азиатско пилешко и тиквички
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4966
Пиле с джинджифил и тиквичка, поръсено със сусам.
Необходими продукти:
- 2 пилешки филета
- соев сос
- резени джинджифил
- чесън
- сусамови семена
- 1 тиквичка, нарязана на филийки
- 100 г басмати или обикновен ориз
- гореща вода/бульон
Начин на приготвяне:
1. Измийте и отцедете ориза в тенджерка.
2. Сложете филетата върху ориза и заобиколете с джинджифил и чесън. Сипете малко соев сос върху пилешкото.
3. Сложете вътре гореща вода/бульон, колкото да покрие пилешкото.
4. Варете покрито с капак на слаб огън докато пилешко се свари.
5. Сложете тиквичката със сусама и малко сол.
6. Можете да прибавите тиквичката в тенджерката малко преди пилешкото да се с сготвило или да я поднесете студена с пилешкото и ориза.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, джинджифил, ориз, ориз басмати, пилешки бульон, пилешки гърди, пилешко месо, соев сос, тиквички, чесън
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ