Регистрация

Поширана риба по азиатски



Поширана риба по азиатски
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2273

Филе от бяла риба с джинджифил и сос терияки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.03.2017

Ето рецепта за бърза и полезна риба по японски, която се готви на ниска температура в течност или иначе казано - пошира се. Поширането представлява готвене в течност под точката на кипене. За тази рецепта Лора и Стоян се спират на филе от пъстърва, но обясняват, че еднакво вкусно се получава ястието с каквото и да е филе от бяла риба, а традиционно се готви с пангасиус или тилапия. Почистените филета заделяме на страна и правим течността за готвене:

В купа смесваме светъл соев сос с оризово вино и захар. Добавяме малко вода, разбъркваме и изсипваме в тавичка. Нареждаме нарязан джинджифил на кръгчета. Хубаво е да си намерите пресен. Ще го познаете по гладката и изпъната кора. Кипваме течността и щом започне да ври, махаме от огъня, редим в нея рибните филета и похлупваме с друга тава, така че ястието да се задуши, а рибата да се пошира. Процесът отнема по-малко от 10 минути. Колкото и да е странно - рибата е готова - крехка и сочна, ароматизирана на азиатска кухня.

Поднасяме я като правим сос от сгорещено олио, в което запържваме част от джинджифила, останал в тавичката. Сервираме с олиото и част от соса на готвенето. Ако ви е прекалено странно как се готви всичко това - вижте с точност във видеото!

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта