Регистрация

Постни тиквички с ориз и домати



Постни тиквички с ориз и домати
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1127

Основно с тиквички и ориз в зеленчуков бульон под покривка от домати и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лятно постно основно от тиквички с домати и ориз, поднесени с леко кисел чеснов сос приготвя Иван Звездев в канала Кухнята на Звездев. Това е народна рецепта за лека храна в жаркото време и за поддържане на добра фигура. Същевременно ястието има много вкус и засища добре без да товари с излишни калории.

Тиквичките се нарязват на кръгчета и се намасляват. Посоляват се, подреждат се на няколко пласта на дъното на тава и се запичат за 12-15 минути в предварително загрята на 200 градуса. През това време 1-2 домата се режат на кръгчета, а оризът се измива до избистряне на водата. Оризът се изсипва върху тиквичките и се покрива с домати. Те пък се проъсват в листа магданоз. Ястието се залива със зеленчуков бульон. Можете да разтоврите кубчета или да използвате готов. Подсолете го при необходимост.

Следва същинското печене, чието време зависи от вида на ориза, но е между 30 и 40 минути вече на 170 градуса. А докато манджата се готви, можете да си направите сос за заливане от намачкан чесън с малко оцет и вода. След изваждане можете директно да залеете със соса или да го поднесете встрани. За още повече свежест можете да поръсите с листенца свеж магданоз и след изпичането. Точните продукти и стъпки на гответе ще разберете от видеото по-горе.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта