Регистрация

Постни спагети по азиатски със зеленчуци

Постни спагети по азиатски със зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 178

Пържена паста със зеле, моркови, чушки и лют сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г зеле
  • 1 неголяма сладка чушка
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио
  • 1 морков
  • 150 г зелен фасул
  • 150-200 г гъби от буркан или консерва
  • 200 г паста от вид по избор
  • 3 с.л. зехтин или сусамово олио
  • 3 ч.л. семена бял сусам
  • сол на вкус

За соса:

  • 4 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. вода
  • 1 с.л. оцет (най-добре оризов, но може и обикновен)
  • 1-2 ч.л. лют сос
  • 1/2 ч.л. нишесте
  • 3 скилидки чесън
  • няколко см корен джинджифил

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на тънки лентички чушката, зелето и моркова. Лука наситнете, чесъна и джинджифила рендосайте на най-финото ренде. Гъбите от буркана нарежете на хапчици.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържете първо лука за 1 минута, след това добавете моркова и гответе още 1 минута, после зеления фасул и три минути готвене, следва зелето и пак три минути, след това чушката и гъбите. Готви се 5 минути без капак и още 6 минути под капак на умерен огън.

3. През това време кипнете 2 литра вода и разтворете в тях 1 с.л. сол. Сложете пастата да се свари според указанията на опаковката. Можете да използвате обикновени спагети, макарони, спагети от елда, оризови нудли или друго по желание.

4. Направете соса като в соевия сос разтворите захарта и след това един по един добавяте останалите компоненти - вода, оцет, лют сос, нишесте, чесън и джинджифил.

5. Сварената паста отцедете от водата и прехвърлете в тигана. Гответе и бъркайте внимателно 3 минути. Залейте със соса и зехтина и гответе като разбърквате още 2 минути. Овкусете със сол. Поръсете със сусама, разбъркайте финално и е готово за сервиране.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта