Регистрация

Постни мъфини в солен вариант



Постни мъфини в солен вариант
Средно   |   Порции 12-30 броя   |   Видяна: 4060

Солени кексчета с маслини, домати, лук и риган по средиземноморски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.03.2018

Постно мезе - това звучи странно на любителите на месни хапки, които обичат да пийват винце в компанията на мръвчици, но Лора и Стоян показват вкусна алтернатива без животински продукти. Тук става въпрос за здравословни солени мъфини с брашно от спелта, ароматни продправки, сушени домати и маслини. Пухкави и вкусни те радват сетивата и могат да направят достойна компания на чаша вино или бира, кафе или чай. А също и да се превърнат в стабилна семейна закуска.

В купа се смесва брашно от спелта с бяло брашно и бакпулвер. Отделно се наситняват сушени домати в зехтин от буркан, зелени маслини и ароматен пресен лук, който можете да обогатите със стръкче пресен чесън. Към брашната се налива топла вода със зехтин, добавят се наситнените съставки и всичко се разбърква, като се овкусява със сол и пипер. Така получаваме странно тесто за солени кексчета.

Водещите препоръват да разпределим тестото в силиконови мини формички за мъфини, но тъй като малцина имат такива, можете да използвате и стандартните чашки за кексчета. Тогава вместо 30 броя, ще имате 12 или 15, а и ще се удължи времето за печене. Вие си решете в какъв вариант предпочитате веганските мезета. А после остава само да ги запечете и да им се насладите. След като ги опитате, можете да измпровизирате с добавки като лют пипер или сирене, ако не сте на строги пости.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта