Регистрация

Постни кюфтета от боб



Постни кюфтета от боб
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2470

Постни Бобени кюфтенца с гарнитура от домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 26.02.2018

Бобени кюфтета, които да заменят нормалните топчета от кайма по време на пости или на трапезата за Бъдни вечер готвят Лора и Стоян като залагат на два вида боб от консерва, за да се превърне веганското ястие в шарена вкусова идилия, която по желание можете да поднесете с гарнитура от доматена салца с босилек и пресен чесън.

За целта си взимаме три консерви боб - една червен и две бял. Отцеждаме зърната им, като пюрираме тези от едната консерва бял боб. След това смесваме всичко, добавяме наситнени лук и чесън, кимион и кориандър, сол и пипер на вкус. Смиламе хляб и прибавяме трохите му, обогатяваме с наситнени зелена и люта чушка, сос Уорчестър и лют сос. От всичко това правим постна кайма, която оформяме на кюфтета. Тях овалваме в брашно и пържим в сгорещен зехтин или друга растителна мазнина за готвене до готовност от двете страни.

По желание сервираме с доматена салца от наситнени домати с босилек, пресен чесън и пресен лук. Придава профирност на ястието. За допълнителна такава можем да поръсим с наситнен магданоз или кориандър. А после да си хапнем, все едно ядем свински кюфтенца.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта