Регистрация

Постна леща чорба по манастирски



Постна леща чорба по манастирски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2593

Манастирска супа от леща с праз лук, моркови и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Леща по манастирски - традиционна българска рецепта за постна леща със зеленчуци без запръжка. Така човек хем се засища, хем не натоварва тялото си с тежка храна. Пък и лещата е полезен продукт, особено ако се сготви по щадящ начин. Как се прави - показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. А ястието е подходящо както за пости, така и за прочистваща диета.

Лещата се измива, изсипва се с тенджера и се залива с вода. Докато се кипва, се нарязват праз или кромид лук и моркови. Добавят се в тенджерата. Овкусява се със сол и чубрица и се оставя да ври 10 минути. Следва да се прибавят домати на кубчета от консерва и наситнен чесън. Вари се още 15-20 минути до отпускане на зърната. Подправя се с лъжица оцет и е готова за хапване. Вкусна е както топла, така и студена. Точните продукти и направата на ястието можете да видите в клипа по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта