Регистрация

Супа с леща, бекон и домати

Супа с леща, бекон и домати
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 764

Супа от зелена леща в доматен сос със зеленчуци и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 моркова
  • 2 дръжки целина (селъри)
  • 150 г бекон
  • 2 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 1/2 ч.л. мащерка или чубрица
  • 1 ч.л. сол
  • 180 г леща
  • 500 мл консерва домати в доматен сос
  • щипка захар
  • 1,5 л бульон (месен или зеленчуков)
  • магданоз за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Лещата измийте и накиснете във вода докато дойде времето ѝ за готвене.

2. Нарежете лука и морковите на кубчета, целината на полумесеци, чесъна - на ситно, а бекона - на правоъгълници.

3. Сложете бекона в тенджера на котлона, пуснете на умерен огън и гответе докато зацвърчи и се посгърчи.

4. Добавете лука, моркова, чесъна и целината и гответе няколко минути като разбърквате.

5. Овкусете със сол, пипер и мащерка или чубрица. Налейте доматите с щипка захар, прибавете дафиновите листа и размешайте добре.

6. Отцедете лещата от водата и изсипете в тенджерата. Залейте с бульон, похлупете, намалете температурата на слаба към умерена и оставете да се готви под капак 1 час след завиране и отпенване.

7. Извадете дафиновите листа от супата. По желание можете да извадите 2-3 черпака от супата, да я пюрирате и да върнете при останалото количество.

8. Подесете с поръска от листа магданоз за хубост.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта