Регистрация

Постен пролетен ориз със спанак и пресен лук



Постен пролетен ориз със спанак и пресен лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2315

Спанак с ори и зелен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пролетнтата кухня трябва да е лека и полезна, обагрена в зелено и вкусна, апелира Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Затова представя една народна рецепта за спанак с ориз и пресен лук - постна, здравословна и лесна за приготвяне, за да не губим време в забъркването на трудни манджи.

Спанакът се накисва във вода с оцет, за да се измие по-лесно. После се оплаква под течаща вода и се наситнява. Следва да се наситни и пресен лук и да се покапе с мазнинка. Изсипва се в тенджера със съвсем малко вода на дъното и щом се позагрее, се добавя и спанакът. Готви се докато понамали обема си и се залива с рендосани пресни белени домати или домати от консерва. Оставя се да къкри докато оризът се измие и също влезе в ястието. После се налива и вряла вода, подправя се със сол и девисил по желание и се оставя под капак на слаб огън за 25 минути - докато оризовите зърна се разварят.

След това е готово за сервиране - свежо и вкусно ястие, от което няма да ви натежи и домързи, дори и да се отпуснете с количеството. А какви са точните съставки и стъпки на направа - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта